BLOG

Web Tasarım Fiyatları 2022

Web Tasarım Fiyatları 2022

Günümüzdeki internet siteleri geçen 10 yıla göre görünüş olarak çok değişmemiş olmakla beraber, farklı teknolojilerin kullanılmaya başlanmasıyla yeteneklerinde büyük ilerlemeler sağlanmıştır. Günümüzde internet uygulamaları o kadar gelişmiştir ki, değeri binlerce dolar olan uygulamaları hiçbir yazılım indirmeden internet siteleri üzerinden hiçbir performans kaybı olmadan kullanabilmekteyiz.

Günümüz ekonomisinde kurumların ve kişilerin interneti verimli olarak kullanmadan para kazanmaları mümkün değildir.  İnternet kişi ve kurumlara çok geniş çevrelere anlık olarak ulaşabilme ve geri bildirim alabilme şansı vermektedir. Şirketlerin bir zamanlar büyük bütçeler ayırdıkları fuarlar ve yurt dışı gezilerin yerini günümüzde internet kullanımı almıştır.

Freelance web tasarım fiyatları

İnternet ile Web arasında bir kavram karmaşası vardır. İnternet, bağlanan bütün bilgisayarları birleştiren bir ağdır. Web is, “World Wide Web” ise internet üzerinde çalışan yazılımsal kısımdır. Genellikle port 80 üzerinden, http ve httpsstandartları ile kullanılan, Firefox, Chrome, İnternet Explorer, Safari gibi internet tarayıcıları ile erişilerek görüntülenen sayfaları içeren kısıma Web denir. Sayfaların başına konulan “www” eki buradan gelmektedir.

FTP, file transfer protocol yani dosya transfer protokolü, web sitelerinin ve serverların birer parçası olmalarına rağmen istenmedikçe web tasarımı içerisinde yer almazlar. Son kullanıcı için kafa karıştırıcı, sıkıcı bir görünümü olan ftp içerikleri genellikle indirme linki paylaşımı dışında kullanılmaz.

İnternetin verimli kullanılması oldukça önemlidir. Şirket veya bireysel imajın başarılı bir biçimde yansıtılması, ticari başarının sağlanması açısından çok önemlidir. Bu yüzden her şirket ve bireyin, amaçlarına ve bütçelerine göre bir internet sitesi olması tavsiye edilmektedir.

İnternet sitelerinin başarılı olmasını sağlayan etmenler;

  • Tasarım,
  • İçerik
  • İşlevsellik,
  • Teknik kalitesi olarak sıralanabilir.

İnternet tasarımı araçlarında ve teknolojilerinde yaşanan hızlı ilerleme, teknolojinin diğer alanlarında yaşanan ilerlemeleri çok yavaş göstermektedir. Sürekli yenilenen araçlar, yeni geliştirilen platform ve yardımcı programlarla, bilgisi olanların kaliteli web siteleri tasarlamaları gittikçe kolaylaşsa da bu araçların fiyatlarının da yüksek olması ile müşteri beklenti ve isteklerin artması, web tasarım fiyatları için artışa sebep olabilmektedir.

Yukarıdaki etmenler aynı zamanda tasarımcıların yeni bir web sitesi tasarımı için müşterilerine fiyat verirken baz aldıkları temel başlıklardır.

Tasarımın Web Sitesi İçin Önemi

Web sitesi bir şirketin veya kişinin ilk izlenimi yarattığı noktadır. Siteyi ziyaret edenler tarafından sitenin görüntülenen kısmına frontend (ön taraf veya vitrin) denilmektedir. Mevcut ve potansiyel müşteriler, yatırımcılar, tedarikçiler, çalışanların neredeyse tamamı şirket ile ilk temasını web sitesi üzerinden gerçekleştirmektedir. Bu yüzden web sitesinin sahip olduğu tasarımın şirketi ifade etmek üzerinde çok önemli etkisi vardır.

Web tasarımı fiyatları belirlenirken burada kullanılacak çeşitli animasyonlar, “responsive” adı verilen ve web sitesinin açıldığı cihazı ve ekran boyutu tespit edip, içeriklerini ona göre düzenlediği/boyutlandırabildiği sezgisellik özelliği de etki edebilmektedir. Bunun yanında internet tarayıcıların bazı durumlarda web sitelerini farklı gösterebilmelerinden dolayı, yapım aşamasında bu kontrollerinde yapılmaları farklı platformları kullanan kullanıcıların siteyi en iyi haliyle görmeleri açısından önem taşımaktadır.

İçeriğin Web Sitesinin Başarısı İçin Önemi

İçerik, web sitesinin esas var olma sebebidir. Hazırlanan tasarım çerçevesinde tanıtımı yapılacak ürün, hizmet, yetenek ve kabiliyetler, sitenin hazırlandığı kurum veya bireyin kendisini daha iyi tanıtması içindir. İçerik olarak kullanılacak yazı ve görsellerin kaliteleri de bu noktada önemlidir. Ayrıca, web sitesi içerisinde yer alacak sayfa sayısı da web tasarım fiyatları için önemli bir etmendir. Burada genelde tercih edilen yöntem şirketi veya kişiyi mükemmel olarak yansıtan bir anasayfa yaptıktan sonra, aynı temayı hafifletip bölüm başlıklarında kullanmak ve nihayetinde en basit halini ürün ve içerik tanıtımlarında kullanmaktadır.

Her sayfayı anasayfa gibi yapmanın, alt sayfalar gibi daha fazla bilgi ve içerik içerecek sayfalarda ziyaretçilerin dikkatini dağıtmaktan başka bir işe yaramayacağı tasarımcılar tarafından bilinmekle beraber, müşteriye de açıklanmasında fayda vardır.

Web arayüz tasarımı fiyatları

İçerik konusunda önemli bir konu, internette arama motorlarının etkinliğinin artmasıyla önemi de artan SEO yani Search Engine Optimization, “Arama Motoru Optimizasyonu” konusudur. SEO, internette arama yapılırken kullanılan kelimelerin yoğunluğuna göre, hazırlanan sitenin aramalarda daha yukarılarda çıkmasını sağlayan bir algoritmik sistemdir. Sitenize koymak istediğiniz yazılı içerikler için ürün/hizmet ve sektörünüz konusunda SEO çalışması yapılması da web tasarım fiyatları açısından maliyet yükseltici bir işlem olabilmektedir.

Web Tasarımında İşlevselliğin Önemi

Kullanıcıların web sitesini ziyaret etmeleri için en önemli sebepler sitenin sahibi olan şirket veya bireyle ve sunduğu ürün, hizmetlerle ilgili bilgiye ulaşmak veya ürün ve hizmetlerin kendisine ulaşmaktadır. Web sitesi tasarlanırken bunun en kısa biçimde gerçekleştirilebilecek şekilde hazırlanması büyün önem taşımaktadır.Backend olarak da adlandırılan“işlevsellik” web tasarımı fiyatları için direkt olarak belirleyici olan bir etmen değildir.

Ancak, işlevselliği arttırmak amacıyla siteye eklenecek bazı araçlar ve bunların geliştirilmesi, nihayetinde gerekli bilgilerin siteye eklenmesi uzun zaman alabilen süreçler olabilmektedir. Veritabanı uygulamaları küçük ve orta ölçekler siteler için bedava veya masrafsız olabilmekle beraber, kapasitesi yüksek veri tabanlarının kurulması, çalıştırılması masraflı olabilmekte, bakımlarının sağlanması da fazladan maliyet getirmektedir.

İnternet üzerinde satış yapılacak, e-ticaret yapılacak sitelerde kullanılacak ödeme sisteminin de iyi hazırlanmış, gerekli güvenlik sertifikalarına sahip olması hem kullanıcıların hem de sitenin sahibi için büyük önem arz etmektedir.

Sitenin ve Yayın Yapacak Serverın Teknik Kalite ve Kapasitesi

Teknik kalite, tasarımı yapılan sitenin arka tarafı, backend kısmında ne kadar dikkatli çalışıldığı ile alakalıdır. Özellikle e-ticaret için kullanılan veya forum barındıran sitelerde bu modüllerin ve veri tabanlarının kaliteleri çok önemlidir. Fiyat avantajları ile öne çıkan veri tabanı ve kredi kartı ile alışveriş modüllerinin çok ciddi güvenlik açıkları olabileceğinden ve bunlar ileride büyük sorunlara yol açabileceğinden dolayı sitenin geliştirilme aşamasında HTML kodlarından başlayarak güvenlik konusunda dikkatli davranılması gerekmektedir.

E-ticaret web tasarım fiyatları

Sitenin yayını yapacak servisin sunduğu hizmetler de çok önemlidir. Günümüzde bir işletme makul işlem gücü ve bant genişliklerini makul fiyatlarla sunmaktadır. Ancak yayınlanacak site çok bir veri tabanı barındırıyor ve kullanıcı sayısı da çok yüksek olacaksa, daha pahalı seçeneklere yönelinmesinde kullanıcıların memnuniyeti açısından fayda olacaktır. Ayrıca, sitede yaşanabilecek aşırı kullanımlar serverın yanıt verme zamanını düşürebilir veya tamamen çalışmaz hale de gelmesine sebep olabilir. Bu gibi durumlar işletmenin veya kişinin prestijinin sarsılmasına da yol açmaktadır.

Web Tasarım Fiyatlarını Etkileyen Diğer Etmenler

Piyasa da birçok web sitesi tasarlayan şirket, müşterilerine, müşterilerinin istek ve ihtiyaçları uyarında değişik aralıklarda fiyatlar vermektedirler. Bireysel ya da kurumsal olsun, bütün müşterilerimizin ihtiyaçları birbirlerinden farklı olduğundan dolayı biz de müşterilerimize çok farklı aralıklarda fiyatlar vermekteyiz. Fiyatları etkileyen etmenlerin bir kısmını yukarıda açıklamıştık. Ancak web tasarım fiyatlarını etkileyen birkaç ufak detay daha var.

Online satış web Sitesi Fiyatları

Logo tasarımı bunlardan ilk akla geleni. Logo, günümüzde kanıksanmış olan web sitesi tasarımlarında önemli yere sahip bir öğedir. Kurumların önemli bir kısmı hali hazırda bir logoya sahip olsa da yeni kurulan veya kurulacak şirketlerin henüz logolarının olmaması sıklıkla rastlanılan bir durumdur. Bu gibi durumlarda müşterilerimize yeni logo alternatiflerinin sunulması konusunda da tasarımcılarımıza görevler veriyoruz.

Profesyonel web sitesi Fiyatları

Bir diğer etmen, web sitesinin güncellenmesidir. Site yayına girdikten sonra yapılacak güncellemeler, içerik eklenmesi veya silinmesi gibi işlemler için şirkette yetkin biri yoksa veya birey konulara hâkim değilse, bu konuda da müşterilerimize hizmet sağlamaktayız.

Chat ekranı, yapay zekâ sistemi gibi backenduygulamaları da fiyatları etkileyen diğer seçenekler arasında yer almaktadır.

Güvenilir ve Yaratıcı Çözümler İçin

Yetenekli tasarımcılarımız ile müşterilerimizin her türlü web sitesi tasarımı ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Olası güvenlik açıklarından dolayı hiçbir Wordpress şablonunu kullanamadan, her projeyi müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre, en hızlı çalışacak biçimde baştan oluşturuyoruz. Bu bize her projede zihinlerimizi ve yaratıcılığımızı yenilememiz için de fırsat sunuyor. Farklı paketler de sunduğumuz hizmetlerin yanında, size özel hizmet çeşit ve fiyatlarımız için de bizleri arayabilir veya e-posta ile ulaşabilirsiniz.

İnternetle ilgili her türlü sorununuz için, en yaratıcı ve güvenilir seçeneklerle hizmetinizdeyiz.

 
Bu Gönderiyi Paylaş:

Blog Yorumları

Bu makaleye ilk yorumu siz yapın.

Makale ile alakalı aklınıza takılan sorularınızı paylaşın.

infoCreated with Sketch. Yorum yapan her okur, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
(E-Posta ve Telefon numaranız paylaşılmamaktadır.)
Mesaj Gönder