BLOG

  • Bulunur.com Blog Ana Sayfa
  • Blog
  • Sosyal Medya
  • Sosyal Kampanyalarınızı Bir Sonraki Seviyeye Taşıyacak 7 Tasarım İpucu

Sosyal Kampanyalarınızı Bir Sonraki Seviyeye Taşıyacak 7 Tasarım İpucu

Sosyal Kampanyalarınızı Bir Sonraki Seviyeye Taşıyacak 7 Tasarım İpucu

Yaratıcı konseptten renklere ve yazı tiplerine kadar, yaptığınız tasarım seçimleri bir kampanyanın başarısını sağlayabilir veya bozabilir.

Bu blog gönderisinde, kampanya reklam öğenizi bir sonraki seviyeye taşımak için 7 ipucunun yanı sıra size yardımcı olacak en iyi ücretsiz uygulamaları paylaşıyoruz:

Sosyal Medya Kampanyaları İçin Görsel Tasarım Neden Önemlidir?

Sosyal medya kampanyaları hemen hemen her şeyi kapsayabilir: yeni bir ürün lansmanı, bir hediye, bir etkinlik ve hatta yeni bir sezonun gelişi. 

Kampanyalar, diğer tüm sosyal medya içeriğinizle aynı markaya sahip olabilir, ancak bazen kampanyanıza farklı bir görünüm ve his vermeyi düşünebilirsiniz.

Yeni bir tasarım, kampanyanızın tonunu bir bakışta belirleyebilir ve aynı zamanda tüm kampanya içeriğinizi görsel olarak birbirine bağlamanın harika bir yoludur.

Yeni reklam öğesi, etkinliğin tüm dijital temas noktalarına uygulandı ve katılımcılar için tutarlı bir görsel deneyim yarattı.

Genel marka kimliğinizi korumak önemlidir, ancak bu, sosyal kampanyalarınıza bazı eğlenceli yeni yaratıcı öğeler ekleyemeyeceğiniz anlamına gelmez. 

Chin, "Biraz tazelenmekten korkmayın" diyor. "Temel estetik değerlerinizi aynı tuttuğunuz sürece, yeni bir renk eklemek gibi küçük şeyler hedef kitlenizi kaçırmaz."

Bir sonraki kampanyanızın görsel tasarımına yatırım yapmak gerçekten heyecan yaratabilir ve yorumlar ve beğenilerden paylaşımlara kadar sosyal medyada ekstra ivme sağlayabilir. 

Neyse ki, sosyal medyada yaratıcı olmak düşündüğünüzden daha kolay. En iyi 7 ipucumuzu keşfetmek için bizi izlemeye devam edin.

Tasarım İpucu 1: Kampanyanızın Hedeflerini Anlayın

Doğrudan yaratıcı aşamaya geçmeden önce, sosyal medya kampanyanızın hedeflerini göz önünde bulundurmanız önemlidir. 

Neden bir kampanya yürüttüğünüzün yanı sıra hedef kitlenizin kim olduğuna dair sağlam bir anlayış kazanmak , yaratıcı sürecin odaklanmış ve alakalı kalmasını sağlayacaktır. 

Bu aşamada daha fazla düşünerek ve daha az tasarlayarak, daha ileride kendinize değerli zaman ve emekten tasarruf edeceksiniz. 

Kampanya hedeflerinizi ve hedeflerinizi tam olarak belirledikten sonra, bunlar, kapsamlı konseptten renk paletine kadar, verdiğiniz her tasarım kararının belkemiği olmalıdır. 

Tasarım İpucu # 2: Bir Konsept ile Yaratıcı Olun 

Tasarım sürecinin başlarında bir konsept belirlemek, yaratıcı beyin fırtınası için değerli bir çerçeve görevi görebilir; bu, özellikle aynı proje üzerinde çalışan birden fazla tasarımcı varsa faydalıdır.

Yaratıcı bir konsept için nereden ilham alacağınızdan emin değilseniz, kampanya hedeflerinize ve hedef kitlenize geri dönün. Şu anda farklı sosyal medya rakiplerinizin hedef kitlesini inceleyerek neyin görsel olarak trend olduğuna bakın. 

"İlham ararken Instagram ve Pinterest keşfedilecek ve ilhan alınacak yerlerdir. Arşivlerden ve gelecek tasarım trendlerinden ilham alabilirsiniz ”diyor Chin. 

Neredeyse her yerden ilham alabilirsiniz, ancak marka üzerindeki moda etiketleri, spor takımları, filmler, afiş reklamları ve müzik sanatçıları genellikle başlamak için iyi yerlerdir.

Tasarım İpucu # 3: İlham için Görsel Moodboard Oluşturun

Konseptinizi bir kez belirledikten sonra, onu hayata geçirmenin zamanı.

Görsel bir ruh hali panosu oluşturarak, tüm yaratıcı ilhamlarınızı tek bir yerde bir araya getirebilir ve hangi temaların ve stillerin birlikte iyi çalıştığına dair bütünsel bir görünüm elde edebilirsiniz. 

İşin püf noktası, halihazırda var olan tasarımları tekrarlamak yerine, ruh hali panonuzu yaratıcılık için bir fırlatma rampası olarak kullanmaktır. 

“Anahtar, bir tavşan deliğine düşmekten ve diğerlerininkine benzer görünen işler yaratmaktan kaçınmaktır. Benim için sevdiğim 2 veya 3 stili bulmayı, onları birleştirmenin bir yolunu bulmayı ve yeni bir şeyler yaratmayı seviyorum ”diyor Chin.

"Neyin işe yarayıp neyin yaramadığını bulmak için çok sayıda küçük değişiklikler yapmaktan korkmayın."

Bir sonraki kampanya için ruh panoları oluşturmak için kullanabileceği uygulamalar Pinterest için invision .

Tasarım İpucu # 4: Renk Paletinizi Dikkatlice Seçin  

Renk, herhangi bir tasarım sürecinin büyük bir parçasıdır.

Seçtiğiniz renkler, kampanyanızın tonunu bir bakışta belirleyebilir ve genellikle bilinçaltı çağrışımlarla yüklenir.

Örneğin, pastel tonlar sakinleştirici ve yumuşak olarak algılanabilirken, parlak neonlar genellikle genç enerji, tehlike veya isyanla ilişkilendirilir.

Kampanya renk gruplarınızın genel markanızla birlikte nasıl çalışacağını düşünmek de önemlidir. Yeni bir renk paleti, sosyal varlığınızı yeniden canlandırabilir, ancak genellikle aynı gradyana bağlı kalmak iyi bir fikirdir.

Profesyonel tasarımcılar bile renkleri, onların birlikteliğini ve benzersiz bir izlenim yaratmak için nasıl bir araya getirilebileceğini düşünerek saatler geçirebilirler.

Neyse ki, sizi doğru yolda tutmak için bol miktarda ücretsiz kaynak var.

Colours.Cafe , tasarım sürecini daha da kolaylaştırmaya yardımcı olmak için listelenen her bir renk koduyla yalnızca renk paleti ilhamını yayınlayan bir Instagram hesabıdır.

Neredeyse her yerden renk ilhamı çekebilirsiniz . Seyahat anlık görüntüleri, markanızla rezonansa giren Instagram beslemeleri, sanat eserleri ve albüm kapaklarının tümü zengin renk ilham kaynakları olabilir, bu nedenle ağınızı geniş bir alana yaymaktan korkmayın.

Renk teorisinin karmaşık dünyası hakkında daha fazla şey öğrenmek ister misiniz? Marka sesinizi tasarım yoluyla bulmanız için hızlı bir kılavuz oluşturmak üzere Over Marka Başkanı Matt Riley ile birlikte çalıştık :

Tasarım İpucu # 5: Mükemmel Yazı Tiplerini Bulun  

Çoğu zaman, marka yazı tipiniz sosyal medya kampanya tasarımınız için en iyi seçenek olacaktır. 

Yazı tiplerini çok sık değiştirmek, kopuk bir estetikle sonuçlanabilir.

Bununla birlikte, tüm kurallar çiğnenecek şekilde yapılmıştır ve bazen bir kampanya için yeni bir yazı tipi tanıtmanın doğru geldiği zamanlar olacaktır.

Çok sayıda farklı yazı tipi kategorisi vardır, ancak en temel düzeyde bunlar 5 ana türe ayrılabilir:

Serif

Döşeme serif

Sans Serif

Senaryo

Görüntüle

Nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, genellikle her yazı tipi gruplamasını hangi markaların benimsediğine bakmak iyi bir fikirdir.

Over tarafından hazırlanan bu hızlı kılavuz , kategoriyi ve bunların çağrışımlarını tanımanın harika bir yoludur:

Yazı tiplerinin karmaşık olduğu inkar edilemez ve pek çok farklı seçenekle markanız için mükemmel olanı seçmek büyük bir girişim gibi görünebilir.

Neyse ki, bol miktarda kaynak var, welovebranding gibi Instagram hesapları bol miktarda ilham veriyor .

Tasarım İpucu # 6: Profesyonel Şablonlar İçin Yaratıcı Uygulamaları Kullanın

Tasarım becerileriniz ne kadar sınırlı olursa olsun, profesyonel görünümlü sosyal medya kampanyaları oluşturmanın hala yolları vardır. 

Over , Canva ve Adobe Spark gibi tasarım uygulamaları , bütçeyle yaratıcı olmak isteyen yeni başlayanlar için mükemmel olan önceden tasarlanmış şablonlarla doludur.

Önceden doldurulmuş yazı tipi ve renk kombinasyonlarından havalı katmanlı düzenlere kadar tasarım uygulamaları, sosyal medyada görsellerinizin seviyesini yükseltmenin kolay ve uygun maliyetli bir yoludur.  

Ayrıca, benzersiz yaratıcı kimliğinizi eklemek için sunulan tasarımları kolayca özelleştirebilirsiniz. Canva ve Adobe Spark'ın tümü, kendi özel yazı tipinizi yükleme olanağı sunar.   

Tasarım İpucu # 7: Tasarımları Önceden Önizleyin

Kampanya reklam öğeniz şekillenmeye başladığında, tasarımlarınızın Instagram akışınızda nasıl görüneceğini önizlemek her zaman iyi bir fikirdir.

Bunu önceden yapmak, sarsıcı tonları veya dokuları yakalamanıza yardımcı olabilir ve kampanyanızın diğer gönderilerinizle birlikte görsel olarak nasıl oynayacağına dair size bütünsel bir bakış açısı sağlar. 

Bulunur ajans sosyal ekip, kampanya içeriğinin yanı sıra kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği uyumlu renklerde paylaşarak güçlü ve tutarlı bir estetik yarattı. 

Daha sonra Görsel Instagram Planlayıcısı , Instagram yayınınızın gelecekteki gönderilerinizle tam olarak nasıl görüneceğini gösterir, böylece mükemmel ızgarayı elde edebilirsiniz.

Beslemeniz için en iyi kompozisyonu bulana kadar medya kitaplığınızdaki fotoğrafları kolayca yeniden düzenleyebilir veya değiştirebilirsiniz.

Ve bu, sosyal medya kampanyası tasarımlarınızı bir sonraki seviyeye taşımak için en iyi 7 ipucumuzu tamamlıyor.

Son tavsiyemiz? Eğlenin ve birkaç risk almaktan korkmayın! 

Chin, "Markanız için işe yarayan bir görünümü tekrarlamak cazip gelebilir, ancak risk almak ve yeni şeyler denemek, kitlenize tazelenmiş bir deneyim sunmanın anahtarıdır" diye açıklıyor Chin.  

"Ayrıca, yeni bir şey deneyebilirsiniz - ve kim bilir, insanlar onu daha çok sevebilir!"

 

 
Bu Gönderiyi Paylaş:

Blog Yorumları

Bu makaleye ilk yorumu siz yapın.

Makale ile alakalı aklınıza takılan sorularınızı paylaşın.

infoCreated with Sketch. Yorum yapan her okur, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
(E-Posta ve Telefon numaranız paylaşılmamaktadır.)
Mesaj Gönder